Τους τελευταίους 7 μήνες βιώσαμε ένα lockdown, μείναμε σπίτι, απομακρυνθήκαμε από αγαπημένους μας ανθρώπους, αποξενωθήκαμε, φοβηθήκαμε και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία νέα καθημερινότητα.

Τι γίνεται όμως με τα παιδιά μας και πώς το βιώνουν όλο αυτό; Καθ’όλη τη διάρκεια του «εγλεισμού» τα παιδιά έχασαν τη ρουτίνα τους, προσκολλήθηκαν στους γονείς τους, ένιωσαν μοναξιά και βρήκαν καταφύγιο στα tablets.

Αρχές Ιουνίου οι πλατείες και οι παιδικές χαρές άνοιξαν και γέμισαν με παιδιά που είχαν ανάγκη το ελεύθερο παιχνίδι και τις δραστηριότητες. Ένα παιχνίδι χωρίς καμία προστασία το οποίο θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων. Πώς μπορεί να ελεγθεί ο μέγιστος αριθμός των παιδιών αλλά και των συνοδών που μπορεί να απασχοληθεί σε μία δημόσια παιδική χαρά με βάση τα τετραγωνικά μέτρα; Ποιος είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα και απολύμανση του χώρου;

Από την άλλη πλευρά, οι ιδιωτικοί και ελεγχόμενοι χώροι παιδικής ψυχαγωγίας αντιμετωπίζουν μια τρομακτική μείωση στην επισκεψιμότητά τους, ενώ παράλληλα τηρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και ενθαρρύνουν το ασφαλές παιχνίδι.

  • Το προσωπικό των παιδοτόπων θερμομετρείται καθημερινά και φοράει μάσκα με σκοπό να προστατεύσει τους μικρούς αλλά και μεγάλους επισκέπτες των χώρων παιδικής ψυχαγωγίας.
  • Αποφεύγεται ο συνωστισμός. Ο αριθμός των παιδιών που μπορεί να παίξει σε κάθε χώρο είναι καθορισμένος μα βάση τις κρατικές οδηγίες, όπως επίσης και οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων.
  • Όλοι οι παιδότοποι απολυμαίνουν τακτικά και καθημερινά όλους τους χώρους του παιχνιδιού και είναι εξοπλισμένοι με αντισηπτικά χεριών για ελεύθερη χρήση πριν και μετά το παιχνίδι.
  • Πραγματοποιούν καθημερινή καταγραφή των επισκεπτών στον παιδότοπο για άμεση ιχνηλάτηση σε περίπτωση πιθανού κρούσματος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους υποστηρίζουμε τους ιδιωτικούς χώρους παιδικής ψυχαγωγίας, παίζουμε με ασφάλεια και χαρίζουμε και πάλι χαμόγελα στα παιδιά μας.

 

 

Please follow and like us: